BBQ Bijgerecht: Rustieke aardappelsalade

895

Al veel vaker werden er op OMF recepten voor aardappelsalades geplaatst. En terecht ook want ondanks dat het nu ’t perfecte bijgerecht vormt voor bij de barbecue, zijn de salades wat mij betreft ook prima om te serveren in de winter. Toch gaan we in de zomer al gauw richting de wat meer frissere aardappelsalades en ik kan je vertellen dat degene die ik nu met je ga delen, de allerlekkerste is die we tot nu toe hebben gegeten en gemaakt. Maak een lekker grote schaal klaar, hiervan kun je namelijk niet stoppen met eten.

Wat heb je nodig? (1 flinke schaal voor ± 5 personen)

  • 1 kilogram roseval aardappeltjes
  • 3 eieren
  • 3 bosuitjes
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 bosje verse peterselie
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel mosterd
  • peper en zout

1. Snijd de aardappels in eetbare stukken en was ze grondig onder de koude kraan. Laat de schil aan de aardappeltjes, dit smaakt beter en ziet er rustieker uit.

2. Kook de aardappels gaar en laat ze vervolgens volledig afkoelen. Kook ondertussen de eieren hard en laat ook deze afkoelen.

3. Bak de spekblokjes in een droge pan knapperig. Laat ze uitlekken op een stuk keukenrol.

4. Meng voor de dressing de zure room met de mayonaise, het knoflookpoeder en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

5. Doe de aardappels in een grote schaal en doe hier de uitgebakken spekblokjes bij. Snijd de bosuitjes in ringen en doe ook deze in de schaal.

6. Snijd de eieren in stukjes en schep ze door de aardappels.

7. Voeg beetje bij beetje de dressing aan de aardappelsalade toe terwijl je blijft roeren. Stop wanneer jij vindt dat je genoeg dressing hebt gebruik. Ik zelf hou wat meer van een drogere aardappelsalade en gebruikte dus niet heel veel dressing (ongeveer de helft).

8. Snijd de verse peterselie fijn en schep ook deze door de aardappelsalade.

Bewaar de salade in de koelkast voordat je hem gaat serveren. De salade is zo’n twee dagen houdbaar.

rustieke aardappelsalade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

BBQ bijgerecht: rustieke aardappelsalade

Join the Conversation

  1. Heerlijk! In de zomer heb ik nooit zin in gekookte aardappelen en dan is dit ook een super lekkere vervanging. Ik ga deze opslaan ;)

  2. Ik heb al heel lang geen aardappelsalade meer gegeten, maar nu heb ik er wel weer zin in!

  3. Aardappelsalade met BBQ, altijd goed!

  4. Dit heb ik al heel lang niet gegeten, ideaal met warm weer. Lekker!

  5. Net een romige pastasalade op, daar blijf je ook van eten! Heerlijk!

  6. Birgit says:

    Het ziet er heerlijk uit, maar ik krijg echt de gruwels van aardappels die niet helemaal kapot gekookt zijn. Ik lust alleen maar hele kruimige aardappels, en dan helemaal kapot geprakt, of gebakken aardappels met een hard korstje en zachte binnenkant. Deze salade zal dus niet aan mij besteed zijn. Soms baal ik er wel van dat ik zo’n moeilijke eter ben.

  7. Llleida says:

    Kun je de gebakken spekjes voor iets anders vervangen? Ik eet geen varkensvlees. De aardappelsalade ziet er voortreffelijk uit!

    1. Je kunt gerookte kalkoenreepjes gebruiken, die vind ik zelf ook altijd erg lekker!

  8. Carla says:

    Kun je deze salade al een dag van te voren maken? Of wordt het dan heel soppig?

    1. Deze salade kun je prima een dag van te voren klaarmaken. Je zou, om hem wat ‘verser’ te houden, de dressing even in een apart kommetje kunnen bewaren en deze pas op de dag van serveren door de rest van de ingrediënten scheppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close