Cheesecake-ijstaart

742

Vorig jaar rond deze tijd had ik op Instagram een samenwerking met ijsmerk Hertog. Voor hen mocht ik mooie kerstproof recepten ontwikkelen met hun ijssmaken. Dit soort samenwerkingen vind ik altijd mega leuk want ik kan mijn volledige creativiteit erop loslaten. Aangezien ik net de meest hectische periode rondom mijn cheesecakeboek had afgesloten, zat ik met mijn hoofd nog vól in de cheesecake en maakte ik uiteindelijk een cheesecake-ijstaart. Het recept ervan plaatste ik op Instagram en was echt een hit. Omdat ik het zonde vind dat recepten die uitsluitend op Instagram geplaatst worden langzaamaan naar beneden zakken en niet makkelijk meer kunnen worden teruggevonden, besloot ik het recept voor de cheesecake-ijstaart nog een keer te plaatsen maar dan op de blog. Want zeg nou zelf, deze ijstaart steelt toch sowieso de show wanneer je hem opdient na het kerstdiner?

Cheesecake-ijstaart

Cheesecake-ijstaart

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Cheesecake-ijstaart

5 van 1 stem

Cheesecake-ijstaart

Porties1 taart (26cm)

Ingrediënten

  • 200 gr Digestives
  • 50 gr boter of margarine
  • 900 ml van jouw favoriete ijs *
  • 500 ml slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk - 400 ml
  • rasp van 1 citroen

Instructies

  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter en vermaal de Digestives. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter en schep dit vervolgens in de springvorm.
  • Druk de cheesecakebodem goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Laat het ijs iets zacht worden en verspreid dit vervolgens onder de koekbodem in de springvorm. Dit gaat het makkelijkst als je het ijs iets zachter laat worden. De taart gaat de vriezer weer in, dus zacht ijs gebruiken is prima!
  • Klop de slagroom, gecondenseerde melk en het citroenrasp tot een egaal beslag en schenk dit over het ijs in de springvorm.
  • Zet de cheesecake-ijstaart een paar uur in de vriezer om op te laten stijven. Haal de taart 15 min voor het aansnijden uit de vriezer om hem iets zachter te laten worden.

Notities

*Voor dit recept gebruikte ik de smaak Bosbessen Cheesecake van Hertog. 

Join the Conversation

  1. Lijkt me een heerlijk en easy recept voor kerst:)
    Hoelang kan deze in de vriezer bewaard worden?

    1. Een maand of drie ;)

      1. Oh wat fijn, dan ga ik hem volgend weekend zeker maken:)

  2. Ik reageer vrijwel nooit maar ik hoor dat je voorlopig niet stopt, super lekkere fijne recepten hier vandaan.

    1. Haha nee hoor, staat niet op de planning om te stoppen voorlopig ;)

  3. nadine says:

    Moet je het slagroom mengsel echt opkloppen of alleen kort mengen?

  4. Gemaakt:) erg leuk alleen mijn slagroom gebeuren is door het ijs Ik heb drie lagen. Ik heb de slagroom etc een beetje gemixt maar vloeibaar gehouden dit was de bedoeling toch?

    1. Wat bedoel je met drie lagen? Ik heb zelf ook drie lagen in de taart: bodem, ijs en cheesecake.

    2. Tanja says:

      Heb ik ook gedaan, ging ervan uit dat dat bedoeld wordt met egaal beslag, maar vind het ook beetje onduidelijk? Benieuwd naar resultaat!

  5. Jolanda says:

    ik begrijp dit recept niet. volgens mij staan er een paar typfouten in de zinnen/stappen wat je moet doen.

    1. Wat snap je er niet aan?

      1. Jolanda says:

        Laat het ijs iets zacht worden en verspreid dit vervolgens onder de koekbodem in de springvorm:

        deze zin begrijp ik niet maar dat kan ook aan mij liggen

      2. Ik zie eerlijk gezegd niet wat hier onduidelijk aan is. Het ijs moet zachter worden, dus even uit de vriezer zijn, voordat je het goed kunt verdelen over de springvorm.

    2. Jolanda says:

      sorry het staat bij het verkeerde recept ik had het bij Foe yong hai neer moeten zetten daar staan volgens mij typfouten (om maar een voorbeeld te noemen: Breek de eieren boven en bak en kluts ze goed door, eventueel met nog wat kruiden naar wens

  6. Marlies says:

    Hoi,

    Vraagje!
    Moet de condenseerde melk ‘gekookt’ worden dat het dik en stroperig wordt of kan het blikje er zo bij?
    En moet ik de slagroom, gecondenseerde melk en Citroen echt kloppen of gewoon goed mengen?

    Mvg

    Marlies

    1. Ik zeg niets over koken van de gecondenseerde melk in het recept, dus dat hoeft niet ;) Verder moet het mengsel gewoon goed gemengd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close