10x de lekkerste recepten met witte asperges

Als je een echte foodie bent dan kun je het heugelijke moment niet gemist hebben: de witte asperges zijn weer verkrijgbaar! Ieder jaar kijk ik uit naar het seizoen van het witte goud, dól ben ik erop. Zodra de asperges weer in het seizoen zijn probeer ik er dan ook zo veel en zo vaak mogelijk van te genieten. Op OMF heb ik in de loop der jaren dan ook al aardig wat recepten met witte asperges gedeeld. De ervaring leert dat recepten die het meest recent zijn gepubliceerd altijd het beste blijven hangen en soms is dat hartstikke zonde. Ook van eerdere jaren staan er pareltjes online! Om die reden heb ik hieronder 10 van mijn recepten met witte asperges even voor je gebundeld. Scheelt jou weer zoeken en hopelijk levert het je wat inspiratie op. Klik op de namen van de recepten om naar het betreffende artikel te gaan.

asperge preirisotto

1. Asperge/preirisotto

Deze heerlijke risotto met asperges en prei is perfect voor een diner met vrienden en/of familie. De combinatie van romige rijst, knapperige asperges en zachte prei zorgt voor een smaakvolle maaltijd. Bekijk het recept en probeer het zelf uit!

Witte asperges met zalm en papillotte

2. Witte asperges met zalm en papillotte

Dit is een heerlijke combinatie van witte asperges, zalm en papillotte. Deze smeuïge asperges, perfect gegaarde zalm en verrukkelijke kruiden vormen samen een overheerlijke combinatie! Ik wist al dat asperges met zalm een hele goede combinatie was, maar dit overtrof ook mijn verwachtingen.

Gegrilde witte asperges met kruidenvinaigrette

3. Gegrilde witte asperges met kruidenvinaigrette

Dit is één van de lekkerste toevoegingen aan mijn lijstje van recepten met witte asperges. De gegrilde asperges krijgen namelijk een extra dimensie door de toevoeging van de verrukkelijke kruidenvinaigrette, waardoor elke hap een smaakexplosie wordt!

tortellini

4. Tortellini met witte asperges en gerookte zalm

Deze tortellini met witte asperges en gerookte zalm, resulteerde in een verrukkelijke en vullende maaltijd. De gevulde pasta, knapperige asperges en gerookte zalm vormen samen een perfecte balans van smaken en texturen.

spaghetti

5. Spaghetti met witte asperges en kipgehaktballetjes

De sappige kipgehaktballetjes voegen een heerlijke hartigheid toe, terwijl de verse witte asperges een knapperige textuur en subtiele zoetheid bieden. Samen met de smaakvolle spaghetti vormen deze ingrediënten een perfecte balans.

Witte aspergequiche met ham

6. Witte aspergequiche met ham

Deze quiche met witte asperges en ham is weer eens wat anders dan de traditionele bereiding van asperges. Het combineert de heerlijke smaak van asperges met de hartige toevoeging van ham, alles verpakt in een knapperige quichekorst. Het resultaat is absoluut verrukkelijk! Serveer de quiche met een frisse salade, en je hebt een perfect lenteproof diner. Bovendien zijn de leftovers de volgende dag als lunch ook nog steeds heerlijk!

romige aspergesoep

7. Romige aspergesoep

Deze romige aspergesoep is met een paar basisingrediënten en een beetje aandacht zo op tafel te zetten! Bovendien heb ik een handige video voor je gemaakt waarin ik je stap voor stap uitleg wat je moet doen. Dat kan niet mislukken, toch?

taartjes

8. Witte aspergetaartjes met rauwe ham

De taartjes worden omhuld met knapperig deeg, waardoor elke hap een heerlijke combinatie van texturen is. Ze kunnen het hoofdgerecht zijn bij een lichte maaltijd, een toevoeging aan een brunch of een bijgerecht bij een feestelijke gelegenheid zoals met Pasen. Of je ze nu warm uit de oven serveert of op kamertemperatuur, deze aspergetaartjes behouden hun heerlijke smaak. Ideaal als je vooraf wilt voorbereiden.

traditioneel

9. Asperges op traditionele wijze

Deze mag natuurlijk niet ontbreken, asperges op traditionele wijze. Het recept volgt de traditionele aanpak en omarmt eenvoud in bereiding. Door de asperges te koken en te serveren met gesmolten boter en ei, behoud je de authentieke smaken.

Gegratineerde ovenschotel met witte asperges

10. Gegratineerde ovenschotel met witte asperges en beenham

Deze ovenschotel combineert de romige textuur van witte asperges met de hartige smaak van beenham, allemaal overgoten met een lekkere dikke laag gesmolten kaas. Deze ovenschotel is eenvoudig voor te bereiden en vereist minimale inspanning. Hoewel het recept op zichzelf al smaakvol is, kun je experimenteren met kruiden en specerijen om je eigen draai te geven. Voeg bijvoorbeeld verse kruiden zoals tijm of bieslook toe voor extra aroma.

Nog een paar tips bij het bereiden van recepten met witte asperges

Hier zijn een paar handige tips om in gedachten te houden bij het kopen en bewaren van witte asperges.

  • Kies asperges die er fris en stevig uitzien. Controleer of de kopjes compact en gesloten zijn. Vermijd asperges met uitgedroogde of verkleurde uiteinden.
  • De asperges moeten stevig aanvoelen en niet slap of buigzaam zijn. Een lichte glans op de stengels is een goed teken van versheid.
  • Voor gelijkmatige kooktijden kun je proberen asperges van vergelijkbare dikte te selecteren. Dit helpt voorkomen dat dunne asperges overgaar worden terwijl dikke nog niet gaar zijn.
  • Bewaar de asperges in de koelkast, bij voorkeur in een vochtige handdoek of papieren zak. Ze blijven het best als je ze zo snel mogelijk na aankoop gebruikt.

TIP: Ik koop mijn asperges altijd bij een lokale boer hier in de buurt. Dat zou ik jou ook aanraden. Google eens en zoek dan naar “verse asperges kopen WOONPLAATS”.

Wat zijn jouw favoriete recepten met witte asperges?

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Joyce - LemonyLifeNL says:

    Hmm het lijkt me allemaal erg lekker maar ik ben vooral benieuwd naar de risotto!

  2. Aaah TOP artikel dit!

  3. Britt says:

    Ik ben heel benieuwd naar de zalm, de ovenschotel en de taartjes, die lijken me heel erg lekker!

  4. Viktor says:

    Super yummy and healthy thank you!

  5. Franciska says:

    De gegrilde asperges met kruidenvinagrette is mijn favoriet. Van het weekend op de traditionele wijze gegeten maar de aardappeltjes wel met de vinagrette gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close