Fastfood Friday: Bacon & mais nacho’s

520

Word je onze nachorecepten al zat? Ik kan het niet helpen, Viv en ik zijn gewoon zo dol op nacho’s dat we maar recepten blijven bedenken. Voor deze Fastfood Friday maakte ik weer nacho’s maar wel op een manier zoals ik ze nog niet eerder heb gemaakt. Ik maakte bacon & mais nacho’s en woah, die zijn me lekker geworden. Spek is van zichzelf al lekker zout natuurlijk en door dit te combineren met de zoete mais ontstaat een soort van huwelijk, haha! Uiteraard gaat er ook over deze nacho’s meer dan genoeg kaas want we willen wel ieder chipje voorzien hebben van kaas. Ik topte de nacho’s af met een zure roomsausje, rijpe avocado en verse bieslook om het geheel iets op te frissen. Match made in heaven, de collega’s van Tim (4 man) aten deze hele schaal leeg voor de lunch.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Bacon & Mais nacho's

Bacon & Mais nacho's

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Bacon & Mais nacho's

0 van 0 stemmen

Bacon & mais nacho's

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak tortillachips - 200 gr
  • 150 gr ontbijtspek - in reepjes gesneden
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 150 gr mais - uit blik, uitgelekt
  • 1-2 el jalapeño - uit pot
  • 100 gr mozzarella - geraspt
  • 150 gr Cheddar - geraspt
  • 1 avocado - in blokjes
  • 125 gr zure room
  • 1 tl cajunkruiden
  • sap van 1/2 limoen
  • verse bieslook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de tortillachips in een ovenschaal of over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verhit een droge koekenpan op de kookplaat en bak hierin de ontbijtspek tot het vet begint los te laten.
  • Voeg dan de rode ui toe en bak deze met de spek mee tot de ui glazig begint te zien.
  • Doe de mais en jalapeño in de koekenpan en bak dit mee tot de mais donker begint te zien.
  • Verdeel het bacon & mais-mengsel over de tortillachips in de ovenschaal en strooi hier beide soorten kaas overheen.
  • Schuif de nacho's 10-15 minuten in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is.
  • Roer de zure room, cajunkruiden en limoensap door elkaar en schep de saus over de nacho's zodra deze uit de oven komen.
  • Garneer de nacho's met avocado en verse bieslook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close