Fastfood Friday: Advocaat-cheesecake met paaseitjes

Zo op de valreep voor het paasweekend deel ik in de Fastfood Friday van vandaag tóch nog een paasrecept met je. En hoe kan het ook anders, dit moest toch wel een cheesecake worden. In januari zette ik het recept voor deze cheesecake al in mijn concepten met als doel hem te delen op de vrijdag voor Pasen. Hoe ideaal is het dat dit dan ook nog is gelukt! Zoals de titel al zegt heb ik een advocaat-cheesecake gemaakt. Advocaat is een dikke likeur die bereid wordt met eieren en alcohol. Het alcoholpercentage in Advocaat bedraagt ongeveer 14 procent. Door het te mengen met het cheesecakebeslag en de taart vervolgens te bakken is de alcoholsmaak niet meer zo aanwezig maar dit haal je terug door vervolgens nog wat Advocaat over de bovenkant van de cheesecake te sprenkelen zodra deze is opgesteven. Want hé, van een huppeltje worden we allemaal blij. Net als iedere cheesecake is ook deze variant maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast. Ik raad je aan de taart vandaag of morgen te bakken als je hem wilt eten op zondag of maandag. Decoreer hem bij voorkeur wel pas op de dag van serveren zodat de slagroom niet teveel inkakt. Fijn Pasen!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Advocaat-cheesecake met paaseitjes

Advocaat-cheesecake met paaseitjes

Advocaat-cheesecake met paaseitjes

Advocaat-cheesecake met paaseitjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Advocaat cheesecake met paaseitjes

2.29 van 7 stemmen

Fastfood Friday: Advocaat cheesecake met paaseitjes

Porties1 taart (24 cm)

Ingrediënten

  • 200 gr chocolate chip cookies
  • 50 gr boter of margarine
  • 600 gr naturel roomkaas
  • 150 gr Advocaat
  • 100 gr kristalsuiker
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el maïzena
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 vanillepeul
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • paaseitjes
  • meringue

Instructies

  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de oven voor op 150°C en zet een ovenschaal met een laagje water onderin de oven.
  • Verkruimel de chocolate-chip cookies en smelt de boter in een pannetje.
  • Meng de koekkruimels door de boter en stort de bodemmix in de springvorm.
  • Verdeel de mix over de hele bodem en druk aan met een lepel.
  • Doe de roomkaas, maizena, suiker, vanillemerg en het citroensap in de kom van een keukenmachine en klop het geheel tot een klontvrij mengsel.
  • Voeg terwijl je rustig(!) blijft kloppen een voor een de eieren toe en tot slot ook de eidooier. Roer het geheel tot een klontvrij cheesecakebeslag.
  • Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en wiebel de springvorm voorzichtig heen en weer om het beslag gelijkmatig te verdelen.
  • Schep de Advocaat bovenop het cheesecakebeslag en swirl dit met een lepel erdoor.
  • Bak de cheesecake boven het waterbad in het midden van de oven in 75 minuten gaar. Zet de oven uit, zet de deur op een kier en laat de cheesecake een uur in de oven afkoelen en vervolgens volledig op het aanrecht.
  • Laat de cheesecake een nacht in de koelkast opstijven.
  • Klop de volgende dag de slagroom met de Klopfix stijf. Decoreer de cheesecake met slagroom, meringue, extra Advocaat en paaseitjes.

Join the Conversation

  1. Liesbeth de Ruiter says:

    Hoi Sabine,

    Kan ik ipv advocaat óók tokkelroom gebruiken? Voor mijn kinderen lijkt mij dat zachter en daardoor lekkerder van smaak. Groetjes, Liesbeth

    1. Ja hoor! Je kunt zelfs vanillevla gebruiken als dat nog beter uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close