Mijn favoriete foodfilmpjes

Ik ben gek op koken, dat is duidelijk. Maar wat ik ook echt heel leuk vind, is kijken hoe anderen koken. Professioneel of niet, kijken hoe anderen koken is leuk! En omdat niet iedereen in mijn omgeving staat te springen om mij elke avond als (soms kritisch) publiek in hun keuken te hebben staan ben ik heel dankbaar voor Youtube. Er zijn verbazend veel kanalen te vinden waar mensen laten zien hoe goed/leuk/creatief ze kunnen koken. Hier vind je mijn drie absolute favorieten;

CHOW
Het kanaal CHOW hoort bij een website en deelt regelmatig handige tips en recepten. Niet alleen tips om je eten er mooier uit te laten zien of handiger te bereiden, maar ook heel praktische tips voor in de keuken zelf. Hoe maak je het makkelijkst je gootsteen schoon bijvoorbeeld? CHOW heeft er een filmpje over!  Hier één van mijn favorieten:

Foodwishes
‘Hello! This is chef John from Foodwishes.com, with…’ Zo begint chef John zijn filmpjes. Voor zijn filmpjes ga ik écht even zitten. Hij is niet alleen handig in de keuken, hij is ook erg grappig en eerlijk. Vaak zit ik hard te lachen om zijn commentaar bij de filmpjes, heerlijk! Hier laat hij zien hoe je een champignon van een simpel wit bolletje omtovert tot een..tja..opgepimpt wit bolletje!

Laura’s Kitchen
‘Hi Guys!’ Mijn vriend hoeft alleen deze twee woorden maar te horen en hij is er al klaar mee. Goed, haar stem kan misschien wat aan de hoge kant zijn, maar wat is ze leuk! Laura Vitale is een italiaanse jonge vrouw met een heerlijk kooktalent. Ze laat zien dat geen enkel recept zo moeilijk hoeft te zijn als het in sommige kookboeken wordt beschreven. De recepten zijn toegankelijk en goed na te maken. Wat ik ook zo leuk vind aan haar is dat ze goed inspeelt op de actualiteiten (kerst, moederdag, etc.) en wat er in de comments wordt aangevraagd.  In dit filmpje maakt ze mijn favoriete koekjes:

Welke foodfilmpjes zijn jouw favorieten? Heb je nog leuke tips voor ons?

Join the Conversation

  1. Leuk! Ik vind vooral die van de bloem leuk. Ik zocht laatst zo´n mondstukje voor m´n spuitzak want ik wilde zulke cupcakes maken, helaas nog niet kunnen vinden.
    En ooit wil ik het ook met zulk gemak kunnen!

  2. Foodwishes & Laura Vitale <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close