Landmarkt

Als je OhMyFoodness volgt op Twitter dan heb je ongetwijfeld gelezen dat Annebeth vorige week een bezoekje bracht aan Landmarkt Apeldoorn. Deze is net nieuw in Apeldoorn, dus ik besloot eens een kijkje te gaan nemen.

Wat is Landmarkt? Landmarkt is een soort supermarkt, maar gespecialiseerd in natuurlijke, ecologische, biologische producten. Veel echt verse producten, zo van het land.  Landmarkt is in Apeldoorn gevestigd in een grote hal, met veel ruimte. Je kunt overal goed langs met je karretje om alles te bekijken. Net als in een supermarkt heb je ook hier een vleesafdeling, een broodafdeling en een groenten- en fruitafdeling. Ook zijn er elke week een paar speciale aanbiedingen, zo kocht ik een zak appels van 2 kilo voor maar 1 euro!

Op verschillende plekken in de winkel vind je bakjes met daarin een product, zodat je kunt proeven wat je koopt. Heb je meer honger? Dan kun je plaats nemen in de Proeverij. Hier kun je een kopje koffie drinken of een broodje eten. Gezellig!


Omdat een groot deel van de verse producten van Landmarkt uit de buurt worden gekocht, kun je heel gemakkelijk zien waar je paprika, appel of prei vandaan komt. Om dit nog duidelijker te maken heeft Landmarkt een aantal ‘helden’. Deze helden zijn de eigenaren van de boerderij of kwekerij waar het product vandaan komt. Grote borden vertellen je waar je deze helden kunt vinden en een korte geschiedenis of visie van deze helden.

Op het moment heeft Landmarkt twee vestigingen. In Amsterdam en Apeldoorn. Meer weten over Landmarkt of hoe je er komt? Kijk even op hun website.
Ik vond het een leuk bezoekje, maar omdat de prijs van een aantal producten hoger ligt dan in de supermarkt, zal ik hier niet mijn wekelijkse boodschappen doen. Wel ga ik er regelmatig langs voor wat bijzondere producten of leuke aanbiedingen. Zeker als je het belangrijk vindt dat producten biologisch zijn en je de herkomst van je boodschappen wilt weten is dit een aanrader. Maar neem als je in de buurt bent zeker een kijkje. Het is gezellig en weer eens iets anders dan de Appie!

Join the Conversation

  1. Oh ziet er goed uit! Helaas een beetje ver voor mij! :(

  2. :O Dat ziet er een heel klein beetje uit als de Whole Foods Market winkels waar ik zo gek op ben! Beetje ver alleen. :( Ze zouden door heel het land dat soort winkels moeten hebben, dan zou ik nergens anders meer heen gaan. :D

  3. er is ook een Landmarkt in Amsterdam

  4. In Amsterdam kan je er ‘s avonds ook uit eten, alle producten vers uit de Landmarkt zelf. Lekker en eerlijk eten. Kan dat ook in Apeldoorn?

  5. Ziet er leuk ui!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close