Hotspot Amsterdam: Hotel Chocolat

Hotel Chocolat zal je in eerste instantie misschien niet zoveel zeggen, maar als je ons verslag van Taste of Amsterdam hebt gelezen heb je al een kleine sneak peek kunnen zien. Sinds een paar dagen heeft deze ge-wel-di-ge onderneming haar eerste vestiging geopend in Europe en wel in ons geliefde Amsterdam. Afgelopen donderdag waren wij ‘op visite’ in de winkel en omdat wij zo ontzettend enthousiast zijn over de shop, het merk en het bedrijf én we vinden dat je Hotel Chocolat moet bezoeken, volgt vandaag een uitgebreid verslag.

Hotel Chocolat
Hotel Chocolat is een Britse chocolatier aldus hun eigen uitleg al is het veel meer dan alleen dat. Hotel Chocolat is namelijk een bedrijf dat het luxueuze proces van de totstandkoming van chocolade combineert met het eigenlijke verbouwen, de onderneming heeft namelijk haar eigen plantage. Daarnaast is Hotel Chocolat een privé bedrijf waarbij alle oprichters nog nauw betrokken zijn. Wij hebben zelf met de enorm enthousiast en lieve Angus Thirwell mogen spreken.

Sinds 2005 verbouwt Hotel Chocolat zeldzame cacao op haar plantage in Saint Lucia. De plantage is de oudst werkende plantage op het eiland en dateert al uit 1745. Vervolgens wordt in Cambridgeshire de chocolade gemaakt en van daaruit gedistribueerd naar de verschillende vestigingen in de VS, Engeland en nu ook in Amsterdam.

Mocht je echt dicht bij het hele chocolade proces willen zijn, in 2011 opende Hotel Chocolat het Boucan Hotel & Restaurant in Saint Lucia, een boetiek hotel met veertien kamers en 54 couverts. Leuk weetje, in het restaurant wordt uiteraard véél gebruik gemaakt van cacaobonen!

De winkel in Amsterdam
Ongeveer een week is de winkel van Hotel Chocolat in Amsterdam geopend, welke je kunt vinden aan de Heiligeweg (een zijstraat van de Kalverstraat). Naast het chocolade walhalla (de winkel) bevindt er zich een ‘geheim’ Coffee Vs Cacao Bar op de eerste verdieping welke je bereikt via een smalle trap. Hier heb je de mogelijkheid om Hotel Chocolat’s nieuwste cacao drankjes te proberen. CEO Agnus Thirwell (links op de bovenstaande foto) is ontzettend enthousiast over de Europese opening en zeker over hun locatie in Amsterdam.

“Being a chocolat maker isn’t enough for us. Our obsession led us to become cocoa farmers. We bought an old plantation in Saint Lucia and have linked it to our Engaged Ethics programme to create a sustainable cocoa renaissance with 80 independend Island Growers. This is just the beginning…”

De producten
Wie dacht dat Hotel Chocolat enkel om chocolade draait heeft het mis. Het core product dat terug te vinden is in ieder product is de cacaoboon en deze kan op meerdere manieren worden ‘ingezet’. Een kort lijstje van producten die je kunt terugvinden in de winkel:

 • Kruidenmixen voor over net gebakken vlees;
 • Verschillende heerlijke oliën om brood in te dippen en dressings;
 • Sauzen;
 • Vruchten gedipt in chocolade;
 • En uiteraard verschillende soorten chocolade.

 Waarom Hotel Chocolat geen normale chocolatier is
Wanneer je de winkel in Amsterdam binnen loopt waan je je in de chocolade hemel. Bij meerdere chocolatiers zul je dit gevoel hebben, maar Hotel Chocolat zorgt echt voor een ervaring. Ondanks de enorm luxueuze uitstraling, is de winkel voor iedereen toegankelijk ongeacht je budget. Zo kun je een fantastische “Chocolatier’s Table” kopen waar de allerlekkerste bonbons in verstopt zijn voor ongeveer €130,- maar kun je er ook terecht voor een old school chocolade lolly van enkel de beste chocolade voor slechts €2,50.

Hetgeen wat Hotel Chocolat het meest roemt zijn wel de verpakkingen. De uitstraling, de details, de vormgeving, alles straalt specialisme uit en dat maakt de producten van Hotel Chocolat ontzettend leuk om cadeau te geven. Aan een speciaal persoon of aan jezelf wanneer je iets te vieren hebt.

We kunnen nog wel honderden extra woorden besteden aan dit geweldige bedrijf, maar eigenlijk moet je er gewoon een keer naar binnen lopen wanneer je in Amsterdam bent. Hotel Chocolat bezorgt je echt een beleving en het ontzettend vriendelijke personeel staat je graag te woord wanneer je door de grote variëteit aan producten er even niet meer uit komt.

Wij gingen zelf niet met lege handen naar huis en omdat alles er in de winkel soms tien keer lekkerder eruit kan zien, volgen hieronder nog een paar foto’s van onze buit. Als dat je nog niet voldoende overtuigt…

Join the Conversation

 1. Ah wat ziet dat er lekker uit! Op een van de plaatjes leek de winkel net een makeup store! Ook zo mooi en strak ingericht.

 2. Het water loopt me werkelijk in de mond! Wat ziet het er allemaal heerlijk uit! Ben niet alleen erg benieuwd naar de smaak van de chocolade maar ook de kruidenmixen voor vlees en andere non-choco producten. Spannend, gauw eens kijken!

 3. Geen winkel voor mij. Dan wil ik ALLES hebben!

 4. Brenda says:

  Wauw, kwijl loopt me in de mond!

 5. Prachtige winkel en goede aankopen heb je gedaan! Vind de kleine tasjes zo bij elkaar ook erg leuk!

 6. Isabella says:

  Het is al een oud bericht maar bestaat deze winkel nog
  Kan nergens info vinden namelijk

  1. Helaas alleen nog in de UK!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close