Het allergiekookboek

Iedereen heeft denk ik wel een familielid of kennis met een voedselallergie. Lactose, gluten, noten, ei. Dit is vaak lastig, maar niet alleen voor degene met de allergie. Wat hoe maak je een lekkere taart voor iemand met glutenintolerantie? Of een toetje voor iemand die absoluut geen koemelk mag?

Ik heb voor jou (en de mensen met de allergie) dé oplossing.


Het allergiekookboek, het jaar rond lekker eten met een voedselallergie. Een heel handige gids voor koken voor mensen met een voedselallergie.
Hoe is het boek opgebouwd?
Het boek begint met een voorwoord, door schrijfster Marloes Collins. Daarna volgt een enorm handig overzicht van de allergieën die het meest voorkomen en ook zijn opgenomen in dit kookboek. Hier vind je antwoord op vragen als; Wat is deze allergie nou precies? Wat mag je écht niet eten met deze allergie? Ook vind je hier wat achtergrond informatie per allergie.

Dan lees je verder. Tips vóór het koken. Hier staan handige adviezen die je ter harte kunt nemen wanneer je gaat koken voor mensen met een voedselallergie. Je leest hier over kruisbesmetting en  tips als; Bereid de speciale gerechten bij voorkeur eerst en daarná pas de andere gerechten.


Na deze inleiding volgen de recepten, gerangschikt op volgorde van gangen. Dus voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Ook zijn er hoofdstukken voor speciale gelegenheden als Valentijn, Verjaardagen en Bij de borrel.

Tot slot zijn er nog wat handige adressen en websites te vinden, altijd handig.


Hoe ziet een recept uit het Allergiekookboek er nu uit?
Heel simpel, zoals eentje uit een gewoon kookboek; de titel van het gerecht, een ingrediëntenlijstje, zo ga je te werk en soms nog een handige tip.
Maar! Bovenaan elke pagina vind je een rijtje allergieën met een checkboxje ervoor. Een groen vinkje betekent dat het recept geschikt is voor deze allergie. Een geel vinkje betekent dat het recept met enige aanpassingen geschikt is voor deze allergie en een rood vinkje betekent dat je dit recept helaas moet overslaan met deze allergie.
De aanpassingen die je kunt doen (wanneer er dus een geel vinkje staat bij ‘jouw’ allergie) staan onder het recept.
Ik vind het een erg overzichtelijk en handig kookboek. Ik heb ‘m al een paar keer gebruikt. Mijn oom en mijn neefje hebben namelijk coeliakie, glutenintolerantie. Gelukkig biedt dit kookboek een hoop mogelijkheden. Een dikke aanrader dus als jij een voedselallergie hebt of familieleden, vrienden of kennissen hebt die bepaalde voedingsmiddelen niet mogen.

Ook staan er in dit boek prachtige foto’s, iets dat ik erg belangrijk vind. Ook het gebruik van kleur maakt het een leuk boek om te hebben. Een echte blikvanger!

Titel: Allergiekookboek- Het jaar rond lekker eten met een voedselallergie
Auteur: Marloes Collins
ISBN:  9089892362
Prijs: €19,95
Hier te bestellen: https://bit.ly/8YyrLK

Join the Conversation

 1. Ha dames,

  ik hoop dat jullie een berichtje krijgen dat er op een ouder bericht gereageerd is. Leuk Annebeth dat je dit kookboek op jullie blog hebt gezet.
  Het is een super leuk boek en heel praktisch. De foto’zijn mooi. Ik vind jullie blog er heel professioneel uitzien. Ik zou jullie bijna een award toekennen.
  De kleine verrassing is nog steeds niet gesignaleerd??
  Nou ja, komt vanzelf, hoor.

  Nog een tip als je het leuk vindt: er zijn gadgets te krijgen voor het vertalen van je pagina. Vi google. Het is mij nog niet gelukt op mijn blog, maar misschien weet iemand van jullei of in jullie omgeving hoe het moet? Maar misschein willen jullie ook wel alleen voor Nederlandstalige mensen schrijven?

  Lieve groetjes,

  (mamma)GerJanne

 2. nirosha says:

  Heel erg handig! Ik heb zelf een aantal allergieen, al sinds klein af aan, dus ik heb inmiddels een soort ingredienten scanner als ik een recept lees. Maar echt superhandig : )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close