De Michelinsterren van 2012

Vanochtend was het voor veel restauranteigenaren weer een spannend moment: de Michelingids voor 2012 kwam uit! Het was wachten op de mededeling dat we er in Nederland een driesterrenrestaurant bij zouden krijgen, maar dit is helaas niet gebeurd. Wel zijn er drie nieuwe restaurants met twee sterren bijgekomen en dat is natuurlijk ook het vermelden waard. De Kromme Watergang in Breskens, Librije’s Zusje in Zwolle en Chapeau! in Bloemendaal kregen er vandaag elk één ster bij.

Dit betekent ook dat we er een chef bij hebben met maarliefst vijf sterren! Jonnie Boer kennen we allemaal van driesterren restaurant De Librije. De vijfde ster werd vandaag dus toegevoegd met tweesterren restaurant Librije’s Zusje.

De volledige lijst is nog niet bekend, maar er wordt vandaag ook bekend gemaakt of er restaurants zijn die een stapje terug moeten doen of hun ster mogen behouden.

In ieder geval heeft de Michelingids dit jaar beter nieuws gebracht dan vorig jaar: toen kwamen er namelijk geen tweesterren restaurants bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close